Ernest Maragall envia una carta als mestres

A gairebé un mes de la vaga de mestres –convocada pel 13 d’octubre-, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha enviat un escrit als més de 100.000 docents que exerceixen a Catalunya en què explica els motius pels quals és necessària la LEC, la llei educativa de la polèmica.

En l'escrit, disponible al web del departament d'Educació, el conseller assegura que "volem avançar decididament en el camí de l’escolarització equitativa de tot l’alumnat present a casa nostra". I diu que el projecte de LEC que es portarà al Parlament, és “un projecte per guanyar i consolidar la confiança del país en la vostra tasca, fent-vos responsables —sí, fent-vos responsables— de l’educació dels futurs ciutadans d’aquest país. No ens ha de fer por dir-ho, o és que ja no ho sou ara? Pitjor encara. Ara sou jutjats per tothom i —en molts casos— sense el respecte cap a la vostra tasca, i menystenint l’autoritat que aquesta comporta".

Maragall, a banda de reconèixer la tasca del col·lectiu de mestres, els encoratja a “ajudar el govern a "substituir distància per reconeixement social; indiferència per implicació familiar; paternalisme excessiu per respecte a l’autoritat de mestres, professors i directors, i suspicàcia per reconeixement actiu de famílies i administració".

Font: El Debat.cat

06 d’octubre 2008

0 Comments:

 
El blog de la LEC és una iniciativa del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya CNJC.cat i xarxajove.cat