Ens mereixem una altra LEC


El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) es va sumar a la protesta de les entitats juvenils d'educació formal i en el lleure davant del Parlament nacional, el passat 30 de novembre. Hi va llegir el manifest "Ens mereixem una altra LEC" (adjunt), on s'hi recollia la veu del Consell i la de les seves entitats membres. El text reclamava una educació moderna, pública i de qualitat i un model d'escola pública, catalana, laica i democràtica.

La protesta davant del Parlament va ajudar a visibilitzar la feina constant del CNJC i les seves entitats membres en l'oposició constructiva a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) que impulsa el Departament liderat per Ernest Maragall. La mobilització, però, no s'atura i properament hi haurà noves reunions associatives i amb l'Administració per a consensuar canvis en l'avantprojecte aprovat a l'estiu.

El proper pas és la reunió del Grup de Treball sobre la LEC del CNJC, el proper dimarts 20 de gener de 2009. El Consell convoca de forma urgent a totes les entitats implicades en el procés de debat, per a preparar i coordinar la tanda de compareixences d'entitats al Parlament. La reunió serà a les vuit del vespre a la seu nacional del CNJC (Pl. Cardona 1-2) i cal confirmar l'assistència enviant un correu electrònic a consell@cnjc.cat o trucant al 93 368 30 80.

D'altra banda, el Parlament de Catalunya ha citat experts, polítics i portaveus d'entitats representatives de l'educació per a comparèixer davant dels diputats de la Comissió d'Educació i Universitats i exposar-los les propostes de canvi per a l'avantprojecte. El CNJC hi compareixerà el proper dijous 29 de gener, a les 18:15 hores.

16 de gener 2009

0 Comments:

 
El blog de la LEC és una iniciativa del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya CNJC.cat i xarxajove.cat