Demà dijous, compareixença al Parlament

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) no atura la reivindicació per una LEC millor, que garanteixi una Educació moderna, pública i de qualitat i un model d'escola pública, catalana, laica i democràtica. Demà dijous 29 de gener, a un quart de set del vespre, compareixerà al Parlament la presidenta del CNJC, l'Agnès Russiñol, dins la tanda de consultes que impulsa la Comissió d'Educació i Universitats.

Experts en sociologia i pedagogia, polítics i portaveus de diverses entitats de l'educació formal compareixeran davant dels diputats per exposar-los les seves propostes de canvi per a l'avantprojecte. No obstant, un sector retllevant de l'educació no formal ha estat obviat de les compareixences: les entitats d'educació en el lleure de base associativa i voluntària. Són tres entitats que agrupen cinc grups de base i que es diferencien de la resta pel fet que no presten serveis a escoles, com seria el servei de menjador, d'acollida o de repàs escolar.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya exposarà el seu argumentari global contra l'avantprojecte ja aprovat, consensuat en les trobades regulars del Grup de Treball sobre la LEC. A més, en els vint minuts que durarà la intervenció, l'Agnès Russiñol transmetrà als oients el malestar de les entitats obviades i la incoherència d'iniciar un procés de consultes en què no s'hi inclouen representats de cada sectorial retllevant. Cinc membres d'Acció Escolta, Minyons Escoltes i Guies de Sant Jordi, Associació de Casals i Grups de Joves, ESPLAC i Escoltes Catalans acompanyaran simbòlicament a la presidenta durant l'acte.

La compareixença es podrà seguir en directe i consultar a posteriori a través del Canal Parlament.

28 de gener 2009

0 Comments:

 
El blog de la LEC és una iniciativa del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya CNJC.cat i xarxajove.cat