El CNJC intentarà abanderar l’oposició a la Llei d’Educació amb una concentració davant del Departament d’Educació

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) convoca una concentració de rebuig a l’avantprojecte de Llei d’Educació (LEC) el proper divendres a les 11 del matí, davant de la seu del Departament d’Educació. La proposta s’adreça a les entitats juvenils integrants i a tota la comunitat educativa.

Sota el lema I a l’estiu? Educació pública, laica i catalana! No volem aquesta LEC, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) coordina una protesta unitària davant la seu principal del Departament d’Educació, a la Via Augusta202-226. Es tracta d’una concentració de rebuig per la possible aprovació de l’avantprojecte de Llei aquest juliol, quan els centres educatius són tancats.

Hi són convocades les 95 associacions juvenils que el formen, entre les quals hi ha sindicats d’estudiants i entitats d’educació no formal, però també el conjunt de la comunitat educativa, ja siguin mestres, alumnes o pares i mares. Segons afirma el secretari responsable d’educació formal del CNJC, Lluís Monerris, hi són cridats “tots els qui estan desenganyats amb l’avantprojecte de llei”. La concentració serà divendres a les 11 i el CNJC prega als assistents que hi vagin vestits amb roba o elements de platja. El vestuari simbolitzarà la temporada estival, en què no hi ha classes i la mobilització del sector és molt més difícil. Monerris afirma que protesten en clau de broma “per a queixar-se que Educació tiri endavant l’avantprojecte en ple juliol”, però que tot i això així demostren que el CNJC “no fa vacances”.

El posicionament crític del CNJC va germinar, el passat juny, en el consens d’un dossier de propostes alternatives, que va ser entregat el 19 de juny al Departament. Les tres discrepàncies principals són que la futura LEC garanteixi la inversió pública, reguli la participació de l’alumnat i eixampli el concepte Educació per encabir-hi també l’educació en el lleure. “Tant la participació, com la inversió pública o els esplais i associacions són obviats o inconsiderats per l’avantprojecte”. Monerris afegeix una última queixa, el “nul foment a l’educació laica”. Per al secretari d’educació de l’associació, “un pacte entre el govern espanyol i el Vaticà assegura que la religió catòlica sigui a dins dels programes d’educació”.

Per les mateixes dates, el Consell va engegar també un blog on s’hi publiquen notícies sobre l’evolució de l’avantprojecte i un article d’opinió escrit pels secretaris generals de CCOO i d’UGT. També és possible adherir-se a la campanya Una altra LEC és possible mitjançant una recollida de firmes en línia.

FONT: LaMalla.cat (07/07/08)

08 de juliol 2008

0 Comments:

 
El blog de la LEC és una iniciativa del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya CNJC.cat i xarxajove.cat