El CNJC lamenta que el Govern aprovi l'avantprojecte de LEC

El Departament fa cas omís de les múltiples peticions i aprova el text en ple estiu sense haver incorporat cap proposta alternativa

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) lamenta que el Govern aprovi, en el Consell Executiu d’avui, l’avantprojecte de Llei d’educació de Catalunya, ja que es tracta d’un text que des del seu plantejament inicial amb el Document de Bases ha generat una forta oposició en el si de la comunitat educativa. No obstant això, el Departament d’Educació, lluny d’escoltar les demandes i reivindicacions, ha optat per la via directa i la no negociació.

Tot i haver seguit els canals formals establerts pel propi Departament, amb reunions amb el Secretari de Polítiques educatives i entrega de propostes concretes, el CNJC ha vist com no s’assumia cap dels seus plantejaments -que són els de milers de joves de les entitats educatives, sindicals i polítiques més importants del país- i que, a més, s’han introduït canvis a última hora que suposen l’eliminació d’elements fonamentals del text sense haver-ho posat de manifest en cap d’aquests espais convinguts. Se’ns havia fet creure que estàvem negociant de manera seriosa i sobre paper de llei però els fets demostren que no era així.

Per tot plegat, reafirmem tots els punts del document que hem negociat amb el Departament i els grups parlamentaris i volem deixar clar que no donarem suport a cap Llei d’educació que no els inclogui i que no garanteixi el caràcter públic de l’educació sostinguda amb fons públics, és a dir, el servei públic educatiu.

Instem el Departament d’Educació de la Generalitat a complir el Pacte Nacional per l’Educació i a reprendre, a través del Secretari de Polítiques educatives, les negociacions amb el CNJC de forma seriosa.

30 de juliol 2008

0 Comments:

 
El blog de la LEC és una iniciativa del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya CNJC.cat i xarxajove.cat